Перейти до головного вмісту

Два мільйони «гробових виплат». Скільки коштувала рф нова масована атака

Фото: Сергій Коровайний

Масована атака на Україну у понеділок, 10 жовтня, могла коштувати росії приблизно у понад 3,5-4 мільярди доларів.

Як підтверджує головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний, загарбники випустили по Україні 84 ракети.

За даними Командування Повітряних сил, російські воєнні злочинці атакували наші центральні райони міст, житлові квартали та цивільну інфраструктуру ракетами Х-101, Х-555, «Калібр», «Іскандер», С-300 та РСЗВ «Торнадо».

То скільки коштувала масована ракетна атака?


З повідомлень Повітряних сил ЗСУ, з підрахунків Forbes та військових аналітиків, а також з деяких міжнародних угод про продаж озброєнь, ми знаємо, що одна ракета X-101 коштує приблизно 13 млн дол., X-555 — 7,5 млн дол., «Калібр» 6,5 млн дол, інші згадані ракети — від 3 до 0,5 млн доларів.

Якщо припустити, що для атаки використовували приблизно однакову кількість цих типів ракет, то атака 10 жовтня обійшлася рф у пів мільярда доларів.

Але треба врахувати, що більшість прильотів фіксувалися далеко від лінії фронту, за межами досяжності «дешевших» С-300 та РСЗВ. Тож росія, ймовірно, застосувала здебільшого далекобійні та більш дорогі ракети. Тож вартість масованого ракетного удару, ймовірно, перевищує 3,5-4 мільярди доларів.

Отже, росія менш ніж за день витратила для ракетної атаки приблизно 21 мільйон мінімальних російських пенсій, або 16 мільйонів мінімальних місячних зарплат на росії.

росія витратила для ракетної атаки 21 мільйон мінімальних російських пенсій, або 16 мільйонів мінімальних місячних зарплат

А ще ця сума більш ніж в 30 разів перевищує всі «гробові» виплати, які мали отримати родичі 62 870 російських загарбників, які стали добривом в Україні, починаючи з 24 лютого.

Можливо, тому російський диктатор путін оголосив часткову мобілізацію на росії: адже один масовий залп російських ракетних військ обходиться для бюджету дорожче, ніж коштували б «гробові виплати» на два мільйони осіб.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ