Перейти до головного вмісту

Командування ВМС змінило штатну структуру флоту для проєкту “Повернись живим”

КВМС Пікапи
КВМС Пікапи

Фонд компетентної допомоги армії “Повернись живим” забезпечив усі дивізіони Військово-морських Сил позашляховиками, а також передав морякам засоби звʼязку та інше обладнання на загальну суму майже 18 мільйонів гривень. Спеціально для цього була змінена штатна структура українських ВМС. 

Про це повідомляє команда “Повернись живим” на своїй сторінці у Facebook.

“Раніше у дивізіонів в штаті не було транспорту для забезпечення життєдіяльності катерів, суден та кораблів. Зміни до штату наш Фонд запропонував командуванню ВМС: коли їх розглянули на рівні Генштабу, ми, своєю чергою, оперативно забезпечили підрозділи транспортом”,

розповідає керівник військового напрямку Фонду Андрій Римарук.
Керівник військового напряму Фонду “Повернись живим” Андрій Римарук

Напередодні дня Військово-морських Сил команда організації передала флоту 15 нових пікапів –  це закриває потребу в автівках всіх дивізіонів надводних кораблів ВМС, а також 220 портативних радіостанцій Motorola з кабелями програмування та техніку для створення мобільних командних пунктів: елементи резервного живлення, ноутбуки, принтери, монітори, акумулятори.

“Це вперше машини дають корабелам, але з приходом ворога в нас збільшилась кількість задач, відповідно — розширився периметр пунктів базування кораблів, тому транспорт, який забезпечує повсякденну діяльність, дуже необхідний для виконання поставлених завдань”,

зазначив командувач ВМС ЗС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа.
Командувач ВМС ЗС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа

Загальна вартість переданого транспорту, техніки та обладнання складає 17 мільйонів 950 306 гривень.

Після офіційної частини віцеадмірал Олексій Неїжпапа вручив представнику команди Фонду пам’ятний знак командувача та нагороду «За сприяння ВМС ЗС України».

Зі свого боку Андрій Римарук додав, що у планах тісна співпраця з військовими моряками та привітав усіх причетних з 30-ю річницею Військово-Морських Сил ЗС України.