Перейти до головного вмісту

"Повернись живим" реалізував найдорожчий разовий благодійний проєкт для підтримки армії

БПЛА PD-2
БПЛА PD-2

Команда Фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим», завдяки народній підтримці, придбала 10 безпілотних комплексів PD-2 із пересувними наземними станціями, загальною вартістю приблизно у 300 мільйонів гривень, або 8,5 мільйонів доларів.  

PD-2 коригуватимуть, зокрема, американські ракетні артилерійські системи HIMARS.

Про це організація повідомила на своїй офіційній сторінці у Facebook.

«Всі 10 комплексів потраплять до рук досвідчених, професійних пілотів. І тут все просто: PD-2, придбані за мільйони народних грошей, — це безпілотники оперативно-тактичного рівня. Їх не можна використовувати в неумілих руках і на будь-які цілі. PD-2 коригуватимуть стратегічно важливі удари, що їх здійснюватимуть, зокрема, «Точка-У» та американська ракетна артилерійська система HIMARS»

пише команда “Повернись живим”. 

10 комплексів — це 20 літаків PD-2 і 10 автівок-наземних станцій, переобладнаних у пересувні командні пункти управління.  

Нагадаємо, PD-2 — це багатоцільові, найперше, розвідувальні безпілотні комплекси вітчизняного виробництва. Розроблені українськими «UkrSpecSystems», вони не просто зконструйовані нашими — вони буквально зроблені в Україні. Ці безпілотники — одні з кількох БПЛА українського виробництва з радіусом польотів у понад 200 кілометрів. PD-2 має двигун внутрішнього згоряння, відтак, у порівнянні з електричними літаками, долає значно більші дистанції. Сумарна протяжність маршруту PD-2 (на одному баку) може сягати 1000 і більше кілометрів. Для взлету PD-2 не потрібен аеродром. Ці БПЛА мають шасі і злітають вертикально. 

PD-2 може працювати у повітрі до 12 годин. БПЛА обладнані якісним цільовим навантаженням. Їхні камери мають п’ятикратний оптичний зум на тепловізорі і збільшення на денній камері до 30 крат. Що це дає? PD-2 може чітко визначати координати об’єктів у кадрі на відстані понад 5 кілометрів

Безпілотник використовує військові стандарти зв’язку з псевдовипадковим перелаштуванням робочої частоти (ППРЧ), максимально захищений від дії ворожого РЕБу, і це робить його стійким до подавлення як навігації, так і каналів керування. Також PD-2 автоматично відслідковують переміщення цілей. Якщо, скажімо, російський танк буде рухатися у кадрі — камера БПЛА автоматично може рухатися за ним.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ