Перейти до головного вмісту

“Повернись живим” уклав контракт на закупівлю 25 комплексів БПЛА “Лелека-100” для потреб ЗСУ

Фонд компетентної допомоги армії “Повернись живим” уклав контракт на закупівлю 25 розвідувальних безпілотних авіаційних комплексів “Лелека-100”. БПЛА будуть передані частинам та підрозділам Збройних Сил України для відновлення боєздатності підрозділів аеророздвіки українського війська.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор “Повернись живим” Тарас Чмут.

Загальна вартістю комплексів становить близько 45 мільйонів гривень. До цієї суми входять ціна комплексів у найкращій комплектації, а також з пакет навчання та підвищення кваліфікації операторів БПЛА, ЗІП (“комплект, призначений для експлуатації та ремонту техніки”), сервісом та обслуговуванням.

За словами керівника “Повернись живим”, такий крок організації покликаний відновити та посилити ефективність роботи української артилерії, яка коригувала вогонь з БПЛА для більш точного ураження противника та підтвердження результатів власної роботи.

“Це БПЛА який знаходиться в ніші батальйон/бригада та може ефективно забезпечувати з повітря роботу засобів враження бригадного рівня — САУ 2С1 «Гвоздика», 2С3 «Акація», РСЗВ БМ-21 «Град» тощо. (…) Але є одне але — за півтора місяція ЗСУ втратили більшість таких комплексів. На жаль, без цього ніяк. Але й наша артилерія не може працювати ефективно «як у 44-му» без коригування з неба.Саме для вирішення нестачі «повітряних очей» Фонд комптентної допомоги армії “Повернись живим” підрисав угоду на виробництво 25 комплексів «Лелека-100» вартістю ~ 45 мільйонів гривень”, – йдеться у публікації Тараса Чмута.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ