Перейти до головного вмісту

Збройні сили отримали мобільні майстерні для ремонту техніки прямо на фронті 

By the end of the year, «Come Back Alive» will transfer to the Ukrainian Defence Forces six mobile repair workshops totally, worth 2 million 148 thousand euros

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» передав Збройним силам України два мобільні комплекси для технічного обслуговування та ремонту військової техніки HMMWV (Хамві). До кінця року планує поставити війську ще чотири таких.

Одна машина коштує 320 тисяч євро. А загальна вартість угоди становить 2 мільйони 148 тисяч євро.

Хамві на передовій використовують, наприклад, як мобільні зенітно-ракетні комплекси (ЗРК). Тепер їх зможуть ремонтувати безпосередньо на полі бою. Раніше ремонт автівок міг тривати тижні, адже HMMWV, що вийшли з ладу, потрібно було доставити до стаціонарних майстерень.

Ці ремонтні майстерні — сучасні автомобілі, розроблені компанією PULSAR спеціально на замовлення і з урахуванням побажань військових. Кожна обладнана, зокрема, маніпулятором, генератором, компресором, мобільним шиномонтажем. Представники компанії-розробника не просто відвантажили машини, а й провели майстер-клас для армійців, розкриваючи весь потенціал і можливості майстерні. 

«Це справжній цех на колесах для технічного обслуговування та ремонту техніки зразків НАТО», — кажуть у Генштабі ЗСУ

Важливо не просто отримати від Заходу сучасну техніку, а й підтримувати у боєздатності і показувати, що ми здатні її застосовувати ефективно, каже директор «Повернись живим» Тарас Чмут: 

«Якщо сьогодні ми отримаємо тисячу Хаммерів, то через пів року їх треба буде ремонтувати. Під це має бути відповідна інфраструктура. У нас її було недостатньо. Відповідно, влітку ми запустили цей проєкт. Він є черговим свідченням системного підходу до вирішення проблем, а не просто точкового “закривання дір”».

Нагадаємо, що на початку вересня «Повернись живим» передав 36 окремій бригаді морської піхоти ім.контрадмірала Михайла Білинського 11 броньованих машин, придбаних завдяки пожертвам благодійників організації. Загальна вартість техніки становила 2 мільйони 321 тисячу євро.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ