Перейти до головного вмісту

Вони прикривають нас із неба, а ми їх — із землі: збираємо 31 млн грн на екіпірування для льотчиків

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» та ПриватБанк оголосили збір 31 000 000 гривень для придбання вогнетривкої форми та авіаційних шоломів для 100% закриття потреби екіпажів армійської авіації у спеціальному екіпіруванні. 

«Купуємо саме вогнетривку форму та шоломи, адже опіки — одна з найбільш розповсюджених травм та причин смертності серед екіпажів вертольотів, які зазнали ворожого ураження. Екіпірування, яке складається з авіаційного шолому та вогнетривких курток, штанів, балаклав і рукавиць, ми будемо закуповувати у США. Загальна сума контракту — понад 846 тисяч доларів, або 31 мільйон гривень», — каже директор Департаменту розвитку та партнерств «Повернись живим» Олег Карпенко

Армійська авіація — один із найзакритіших родів військ Збройних сил України. Через досить невелику кількість льотчиків, борттехніків та інженерів, інформацію про бійців тримають у секреті та майже не розповсюджують у медіа. 

При цьому, армійська авіація з 2014 року виконує важливі й дуже ризикові задачі — екіпажі українських Мі-8 та Мі-24, зокрема, доставляли допомогу на заблоковану Азовсталь у Маріуполі.  Із 2014 року й дотепер вертольотчики також евакуйовують поранених побратимів, підвозять на найскладніші ділянки фронту провізію, медицину, воду та боєкомплект, а ще — підтримують нашу піхоту з неба. 

«ПриватБанк від початку війни став надійними фінансовими силами для країни, і разом зі своїми численними клієнтами і партнерами забезпечує життєво важливу підтримку тилу, — говорить Олеся Жулинська, керівниця комунікацій ПриватБанку. — Ми надаємо наші зручні канали для цього збору, аби кожен зміг реалізувати бажання підтримати із землі тих, хто в небі і забезпечує нам можливість працювати на землі».

Перерахувати кошти на програму можна у меню «Добро» Приват24, на сайті благодійного фонду «Допомагати просто»  https://blago.privatbank.ua/, в банкоматах та терміналах ПриватБанку в розділі «Благодійність», у касах відділень.