Перейти до головного вмісту

"Повернись живим" збирає ₴47,5 млн на закупівлю 500 квадрокоптерів для ЗСУ

Фонд компетентної допомоги армії “Повернись живим” закликав своїх благодійників та небайдужих українців долучитися фінансово до збору 47,5 мільйонів гривень, на які команда організації придбає 500 квадрокоптерів для потреб армії.

Про це йдеться у дописі “Повернись живим” на Facebook.

“Від початку повномасштабного вторгнення рф ми закупили 2793 дронів. Частина з них й досі працює на передовій, передаючи «привіт» окупантам від нас з вами та українських захисників. Та значна кількість цивільних БПЛА втрачена в боях.Саме тому нам треба відновити насиченість армії квадрокоптерами, щоб вони приносили українському війську користь, а ворогам – смерть. Наша мета – придбати 500 квадрокоптерів, вартістю 95 000 грн за одиницю. Це величезна сума у 47,5 мільйонів гривень, але ми знаємо й віримо, що обʼєднавшись цієї цілі можна досягти”,

повідомляється у публікації.

З 2014 року цивільні квадрокоптери використовуються на фронті російсько-української війни, як засоби розвідки, корегування та ураження техніки й живої сили окупантів. Вони показали свою неабияку ефективність на полі бою.

Саме тому команда «Повернись живим» приділяла аеророзвідці значну увагу: інструктори Фонду не тільки передавала дрони підрозділам Збройних Сил, а й навчали українських захисників основам пілотування та тактиці застосування. Й це давало свій результат – знищені позиції, техніка, солдати й офіцери ворожої армії.

Побачити, як застосовуються цивільні БПЛА на полі бою можна у нашій підбірці відео від воїнів К2 з 54 окремої механізованої бригади ім. гетьмана Івана Мазепи.

А підтримати цей та інші проєкти Фонду “Повернись живим” можна за посиланням нижче.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ