Перейти до головного вмісту

«Драйв розвідки»: збираємо 15 мільйонів гривень на командні пункти управління БпЛА для Морської піхоти

Автор ілюстрації: Антон Оплачко

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» спільно з групою компаній VIDI розпочали проєкт «Драйв розвідки». Його мета — зібрати 15 мільйонів гривень на 5 командних пунктів управління безпілотними літальними апаратами для бригад Морської піхоти ЗСУ.

Ідеться про спеціально обладнані прохідні мікроавтобуси з робочими місцями для пілотів, які спроєктували фахівці Фонду з урахуванням досвіду і побажань військових. Вони підвищать мобільність, безпеку та зручність екіпажів, які шукають ворожі цілі і коригують вогонь по них. Підійдуть для роботи з будь-яким розвідувальним БпЛА — «ШАРК», «Лелека-100», «Фурія», «Валькірія», FlyEye, ACS-3 тощо.

«Аеророзвідники потребують не тільки безпілотників, а й командних пунктів управління. Відповідно до запитів військових, фахівці Фонду їх розробили. Разом з VIDI запускаємо збір на п’ять таких спеціально обладнаних автівок. У машини встановимо, зокрема, монітори, засоби живлення, а також системи опалення та кондиціонування для комфортної роботи екіпажів БпЛА за будь-якої погоди. Це підвищить їхню ефективність», — говорить директор операційного департаменту «Повернись живим», керівник проєкту Максим Зінчук.

Командні пункти дозволять швидко переміщатися між різними ділянками фронту для їх підсилення. Також розширять вибір точок, з яких зможуть працювати військові.

VIDI перерахували на збір 1,5 мільйона гривень.

«Група компаній VIDI, яка є одним з лідерів українського автомобільного дилерського бізнесу, визначила допомогу Збройним силам України одним із головних векторів своєї благодійної діяльності. Лише за 2023 рік на підтримку ЗСУ було виділено понад 23,7 мільйона гривень. Як засновник бізнесу VIDI я радий відгукнутися на пропозицію «Повернись живим» створити такий необхідний для наших Сил оборони спільний проєкт. Отже, разом працюємо на Перемогу!», — зазначив Віталій Джуринський, засновник групи компаній VIDI.