Перейти до головного вмісту

«Повернись живим» передав війську мобільні пункти керування БпЛА та 10 бортів «Лелека-100»

Фото: Володимир Пащук, Фонд «Повернись живим»

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» передав п‘ять мобільних пунктів керування БпЛА та 10 бортів «Лелека-100» війську в рамках спільних з групою 1+1 media проєктів «Ліга аеророзвідки» та «Ліга аеророзвідки 2.0». 

Цю допомогу загальною вартістю 32 086 716,6 гривні отримали дев‘ять бригад Збройних сил України. 

Під час збору «Ліга аеророзвідка» у березні — червні цьогоріч Фонд із групою 1+1 media акумулювали 15 009 082 гривень на мобільні пункти керування. «Ліга аеророзвідки 2.0» стартувала у серпні. До кінця жовтня зібрали 11 008 831 гривню на 10 бортів «Лелека-100». 

До «Ліги аеророзвідки» та «Ліги аеророзвідки 2.0» долучилися компанії АНЦ, АСТ, Universe, клуб підприємців «Конс на Бі$». Понад 22 мільйони сягнули прямі донати українців на ці проєкти. Ще 6 мільйонів гривень «Повернись живим» додав зі свого загального рахунку, щоб купити покращену версію безпілотника.   

Модернізована версія «Лелека-100» зможе перебувати в повітрі вдвічі довше, отже час для виконання бойових завдань зросте. А це значить — більше знайдених та знищених ворожих цілей. «Лелека-100» — один із найкращих розвідувальних БпЛА бригадного рівня, що коригує вогонь артилерії. Передає інформацію з поля бою у режимі реального часу в будь-яку пору доби.

Мобільні пункти керування БпЛА розробили спеціалісти Фонду з урахуванням досвіду і побажань військових. Вони укомплектовані усім необхідним обладнанням, мають комфортні робочі місця. 

«Мобільні пункти керування забезпечують зручність і безпеку екіпажів БпЛА. Військові взимку сидять в теплі, влітку — в прохолоді. Це підвищує їхню ефективність. Робочий день пілота може бути 8-12 годин. Керувати безпілотником виснажливо. Тому умови мають значення. Крім того, екіпажі тепер зможуть швидко переміщатися з одного напрямку на інший, матимуть більший вибір точок зльоту. Машини прохідні та надійні», — каже Інокентій Разумов, консультант Фонду «Повернись живим».

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ