Перейти до головного вмісту

Чотири бригади Армійської авіації отримали БпАК від «Повернись живим» і «Телебачення Торонто»

Фото: Ірина Клєщова, Фонд «Повернись живим»

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» разом з командою «Телебачення Торонто» передали армійській авіації вже чотири безпілотні авіаційні комплекси. У січні один із них отримала 12-та окрема бригада армійської авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка. Два БпАК передали у грудні торік 11-ій ОБрАА «Херсон» та 16-ій ОБрАА «Броди». Ще один безпілотний авіаційний комплекс отримала у жовтні 18-та ОБрАА імені Ігоря Сікорського.

Таким чином Фонд і «Телебачення Торонто» забезпечили чотири бригади армійської авіації безпілотними авіаційними комплексами. Такі БпАК значно підвищують бойову ефективність та «живучість» наших вертольотів.

«Найкращий показник роботи цих безпілотників — це відсутність поганих новин», — говорить Ігор, військовий армійської авіації.

У вересні 2023 року Фонд разом з командою «Телебачення Торонто» закумулюли 16 мільйонів гривень на БпАК, адаптовані для потреб армійської авіації. 8 мільйонів зібрали глядачі каналу. Стільки ж «Повернись живим» додав зі своїх загальних рахунків, аби придбати вдвічі більше безпілотників.

«Ми дуже вдячні всім, хто підтримав збір. Таким чином ви безпосередньо долучились та повпливали на те, аби цей комплекс підсилив нашу бригаду. Це український виріб нового типу, який значно розширить діапазон наших військових спроможностей. Ворогу не сподобається», — говорить речник 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського.

Нагадаємо, торік у листопаді Фонд «Повернись живим» передав вогнетривку форму та спеціальні авіаційні шоломи льотчикам армійської авіації Сухопутних військ Збройних сил України. Завдяки спільному з ПриватБанком проєкту вдалося повністю закрити нинішню потребу цього роду військ у засобах захисту.

Якісна форма, що не горить, і спеціальні авіаційні шоломи в рази зменшують ризик загибелі екіпажу вертольота в разі ворожого влучання.

Збір на екіпірування для льотчиків «Повернись живим» і Приватбанк завершили у березні 2023 року. На засоби захисту акумулювали 31 мільйон гривень.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ