Перейти до головного вмісту

Фонд закрив потребу армійської авіації у вогнетривкій формі та шоломах

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» передав вогнетривку форму та спеціальні авіаційні шоломи льотчикам армійської авіації Сухопутних військ Збройних сил України. Таким чином, завдяки спільному з ПриватБанком проєкту вдалося повністю закрити нинішню потребу цього роду військ у засобах захисту.

Льотчики армійської авіації нищать ворога з неба, евакуюють поранених з-під носа в окупантів, виконують складні бойові завдання за межею людської хоробрості. Варто лише згадати їхні рейди навесні 2022-го в оточений Маріуполь.

Вертольоти армійської авіації біля лінії фронту здебільшого рухаються на наднизьких висотах, щоб ворогу було важче побачити та уразити їх. Але навіть на невеликій висоті окупанти можуть влучити в українську «пташку». Для льотчиків є великий ризик — загинути від опіків.

Якісна форма, що не горить, і спеціальні авіаційні шоломи в рази зменшують ризик загибелі екіпажу вертольота в разі ворожого влучання.

Збір на екіпірування для льотчиків «Повернись живим» і Приватбанк завершили у березні 2023 року. На засоби захисту акумулювали 31 мільйон гривень.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ