Перейти до головного вмісту

Фонд передав аеророзвідникам ГУР безпілотний комплекс PD-2

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» передав бійцям Головного управління розвідки МОУ безпілотний розвідувальний комплекс PD-2. Його вартість становить 29 921 679,07 гривень.

До одного комплексу входять два безпілотні літаки, системи живлення, зв’язку та управління польотом, інтегровані до прохідного мікроавтобусу з комфортабельними робочими місцями для пілотів. 

PD-2 здатний проводити пошук цілей та коригування вогню по них у глибокому тилу ворога: як на суші, так і на морі.

«Бійці ГУР разом із іншими підрозділами Сил оборони дають російським загарбникам відсіч у водах Чорного моря: від окупованого Криму до півдня Одещини, а якщо треба — то й далі. Звільнення від окупантів газовидобувних платформ біля кримського узбережжя та потоплення російського ракетного катера «Івановєц» та великого десантного корабля «Цезар Куніков» — це лише деякі з результатів «морської» роботи фахівців ГУР, про які ми з вами чуємо з новин. Звільнення української землі та Чорного моря від окупантів — надважлива мета, в яку варто вкладатися. І кожен ваш донат перетворюється на високотехнологічну допомогу нашим воїнам», — йдеться у повідомленні «Повернись живим» у Фейсбуці.

Нагадаємо, Фонд від 24 лютого 2022 року до кінця грудня 2023-го придбав для армії 11 БпАК PD-2. 

Це багатоцільові безпілотні комплекси вітчизняного виробництва, розроблені «UkrSpecSystems», з радіусом польотів понад 200 кілометрів. Безпілотники мають двигун внутрішнього згоряння, відтак, у порівнянні з електричними літаками, долають більші дистанції. Для взлету їм не потрібен аеродром. Ці БПЛА мають шасі і злітають вертикально.

PD-2 може працювати у повітрі до 12 годин. Безпілотники обладнані якісним цільовим навантаженням. Їхні камери мають п’ятикратний оптичний зум на тепловізорі та збільшення на денній камері до 30 крат. Завдяки цьому PD-2 може чітко визначати координати об’єктів у кадрі на відстані понад 5 кілометрів.

Безпілотник використовує військові стандарти зв’язку з псевдовипадковим перелаштуванням робочої частоти (ППРЧ), максимально захищений від дії ворожого РЕБу. Це робить його стійким до подавлення як навігації, так і каналів керування. Також PD-2 автоматично відслідковують переміщення цілей. Якщо, скажімо, російський танк буде рухатися у кадрі — камера БПЛА автоматично може рухатися за ним.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ