Перейти до головного вмісту

Фонд презентував свою першу документальну стрічку «По той бік пекла»

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» на YouTube-каналі презентував документальну стрічку «По той бік пекла» про роботу військових медиків. 

Колега та друг Фонду Ігор Ткачов зафільмував стабілізаційний пункт 24 ОМБр імені короля Данила під час одного зі штурмів наших військових на Донеччині.

«Загалом понад 12 годин зйомки, десятки поранених захисників і усього один меседж — цінуйте життя і тих, хто жертвує всім, аби у нас були сьогодні та завтра», — йдеться у повідомленні Фонду у Фейсбуці.

Нагадаємо, «Повернись живим» спільно з Tabletki.ua збирають 18,9 мільйона гривень на сім кейсеваків для ЗСУ у рамках проєкту «Hope Wheels». Кейсеваки — це спеціально обладнані машини з медичним обладнанням, які допоможуть проводити евакуацію поранених бійців та бійчинь з передових позицій до стабілізаційних пунктів.

Станом на зиму 2024 року подібних авто на забезпеченні Сил оборони для порятунку наших захисників та захисниць недостатньо. Евакуацію поранених виконують здебільшого немедичним транспортом. Вона може тривати від 2 до 12 годин, або й більше.

На проєкт «Hope Wheels» вже зібрано понад 9 мільйонів гривень.