Перейти до головного вмісту

Операція «Єдність»: Фонд отримав перші 5000 дронів-камікадзе

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» отримав першу партію у 5000 дронів-камікадзе, які придбав у рамках спільної з United24 і monobank Операції «Єдність».

235 мільйонів гривень на 10 000 FPV-дронів і боєприпаси до них Фонд і партнери зібрали 14-17 серпня.

«Маємо перші 5 000 ударних дронів-камікадзе у рамках спільної з United24 і monobank Операції «Єдність», — говорить директор «Повернись живим» Тарас Чмут. — Для нас було важливо не просто купити дрони, а й доповнити їх бойовою частиною, щоб військовим не доводилося робити її власноруч. Адже завжди є ризик, що саморобна вибухівка може не спрацювати у потрібний момент або вибухнути раптово. Дрони Фонд придбав за кордоном, а кумулятивні і осколково-фугасні боєприпаси до них — українського виробництва. Таким чином ми забезпечимо військо готовим і надійним виробом у великій кількості. Дякуємо всім, хто підтримав ініціативу. Коли ми плюс — у ворога мінус».

FPV-дрони буде розподілено між десятками бригад Сил оборони України, включаючи підрозділи Територіальної оборони, а також спецпризначенців Служби безпеки, у тому числі бійців ЦСО «А» СБУ.