Перейти до головного вмісту

Операція «Єдність»: військо отримало 10 000 FPV-дронів із боєкомплектом 

Фото: Прес-служба Служби безпеки України

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» спільно з фандрейзинговою платформою UNITED24 і monobank передав Силам оборони усі 10 000 FPV-дронів, які придбав у рамках збору Операція «Єдність».

235 мільйонів гривень на них зібрали 14-17 серпня цьогоріч.

Перша партія з 5 000 дронів надійшла Фонду у жовтні, решта — на початку грудня. Їх отримали 53 військові частини Сил оборони, зокрема, підрозділи Морської піхоти, Сухопутних та Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій та Тероборони, бригади Нацгвардії «Хартія» і «Азов», підрозділи Нацполіції, а також воїни ЦСО «А» Служби безпеки України.

Усі 10 000 FPV-дронів Фонд доповнив кумулятивними та осколково-фугасними боєприпасами українського виробництва.

«На сьогодні по всій лінії фронту наші військові відчувають певну нестачу боєприпасів. Звісно, FPV-дрони не вирішать повністю цю проблему. Але в умілих руках такий коптер за кількасот доларів перетворюється на ефективну зброю і вражає техніку, яка коштує мільйони. Сили оборони потребують цих технологій, і ми як суспільство реагуємо на їх запит єдністю, яка їм ці засоби дає»,  — говорить заступник директора Фонду «Повернись живим» Олег Карпенко.

Нагадаємо, «Повернись живим», UNITED24 і monobank з 13 по 15 грудня зібрали також понад 226 мільйонів гривень на 5 000 FPV-дронів із боєкомплектом у рамках Операції «Єдність 2: Новорічний салют».

Фонд разом із партнерами на зібрані кошти придбають за кордоном 3000 FPV-дронів з тепловізійними камерами та 2000 з денними і укомплектують їх кумулятивними й осколково-фугасними бойовими частинами українського виробництва.

Першу партію з 3000 безпілотників «Повернись живим» планує отримати вже в січні 2024 року. Друга має надійти в Україну в лютому.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ