Перейти до головного вмісту

Морпіхи отримали 25 комплектів тепловізійної аеророзвідки

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим»  спільно з Укрексімбанком передали 25 комплектів тепловізійної аеророзвідки для бригад морської піхоти ЗСУ.

18 276 905 гривень на обладнання зібрали у рамках проєкту «Цілевказання». Ініціатива стартувала торік 30 листопада і завершилася 1 березня 2024 року.

35, 36, 37, 38 окремі бригади морської піхоти та 140-й окремий розвідувальний батальйон отримали по 5 комплектів, кожен з яких містить, зокрема:

  • 3 DJI Mavic 3 thermal;
  • планшет із картою памʼяті та підсумком;
  • антена для підсилення сигналу;
  • 15 акумуляторів та 15 флешок;
  • зарядна станція.

За допомогою цього обладнання морська піхота може ефективніше коригувати вогонь і виявляти ворожі позиції.

«Комплекти тепловізійної аеророзвідки дають можливість морпіхам ефективно працювати в темну пору доби. Адже саме вночі противник переміщує техніку, вивозить поранених, поповнює боєприпаси тощо. Завдяки наявності антен для підсилення сигналу бійці можуть керувати дронами з укриття, також вони стійкіші проти засобів РЕБ. Такі комплекти — це перевірене рішення. Вони добре себе зарекомендували на полі бою», — говорить Андрій Нагорний, керівник військового відділу Фонду «Повернись живим».

«25 комплектів нічної аеророзвідки для ЗСУ — done. Швидкість закриття багатомільйонного збору у першому спільному проєкті Укрексімбанку та «Повернись живим» говорить про те, що наші громадяни та бізнес продовжують ставити потреби військових на перше місце. Завдяки нашим клієнтам, а також Фонду, ми вп’ятеро збільшили суму допомоги, яка була у розпорядженні банку. Разом ми — сила! Маємо надію, що бригади морської піхоти ЗСУ будуть у більшій безпеці, виконуючи бойові завдання в темний час доби, а окупанти не матимуть жодного шансу лишитися непоміченими. Продовжуємо працювати. Слава Україні!», — зазначив Голова Правління Укрексімбанку Сергій Єрмаков.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ