Перейти до головного вмісту

«Почуємо кожного»: обладнали мобільну станцію розвідки для ГУР МО

Генерал-майор Кирило Буданов стоїть перед відкритим капотом машини, позаду нього українські військовослужбовці із закритими обличчями

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» обладнав мобільну станцію розвідки загальною вартістю понад 41 000 000 гривень для Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Унікальний технічний комплекс допомагає спецпризначенцям швидко виявляти ворога й здобувати про нього ще більше інформації.

«Головне управління розвідки отримало від фонду «Повернись живим» обладнання вартістю понад 41 мільйон гривень, які задонатили українці. Тепер ми почуємо кожного. І кожен отримає те, на що заслуговує. Дякуємо. Працюємо далі», — говорить Кирило Буданов, начальник ГУР МО.  

З міркувань безпеки, непростий у реалізації проєкт близько року тримали у таємниці. І, замість публічно акумулювати для нього кошти, придбали обладнання для розвідників з загальних рахунків Фонду. 

Протягом 2022 року «Повернись живим» забезпечив ГУР допомогою на суму 677 240 195,79 гривні. Зокрема, придбав для розвідників безпілотний авіакомплекс Bayraktar TB2.

У листопаді-грудні Фонду вдалося акумулювати 230 мільйонів гривень, щоб масштабувати секретний проєкт із ГУР «Black box». 

«Не можемо розкрити деталей, але результати цієї співпраці точно відобразяться на полі бою. Лише за жовтень проєкт завдав росії збитків на мільйони доларів», — говорив Кирило Буданов.

У квітні цьогоріч Фонд передав Головному управлінню розвідки Міноборони України засоби зв’язку та інше обладнання вартістю в понад 11 мільйонів гривень. Це дозволить розвідникам розгортати автономні командні пункти в будь-якій точці фронту, акумулювати й аналізувати розвіддані, оперативно обмінюватись інформацією з підрозділами.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ