Перейти до головного вмісту

«Повернись живим» і Tabletki.ua збирають 18,9 млн грн на кейсеваки для ЗСУ

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» спільно з Tabletki.ua запустили проєкт «Hope Wheels». Його мета — зібрати 18 900 000 гривень на сім спеціально обладнаних кейсеваків для бойових бригад Сил оборони України, які постійно знаходяться на передовій.

Евакуаційний транспорт обладнають на базі прохідних автомобілів Toyota Land Cruiser 78. У машини додатково встановлять систему освітлення, інвертор і елементи живлення, вмонтують спеціально розроблену систему для фіксації та перевезення пораненого, органайзери, кріплення та все необхідне обладнання для надання першої допомоги. У кейсеваках будуть вузлові турнікети, шини, бандажі, засоби для забезпечення дихання, моніторингу показників життєдіяльності, екстракції тощо.

Станом на зиму 2024 року подібних авто на забезпеченні Сил оборони для порятунку наших захисників та захисниць недостатньо. Евакуацію поранених виконують здебільшого немедичним транспортом. Вона може тривати від 2 до 12 годин, або й більше. 

«Для кейсеваків ми обрали Toyota Land Cruiser 78, спираючись на досвід бойових медиків. Важливо, щоб евакуаційний транспорт був надійний, всепрохідний, швидкий та відповідно оснащений», — говорить керівниця інструкторського напряму з тактичної медицини Фонду «Повернись живим» Людмила Паутець. 

Кейсеваки медики використовуватимуть на найважчому етапі евакуації — під час перевезення поранених по бездоріжжю безпосередньо з полів та позицій до стабілізаційних пунктів та передових хірургічних груп. 

«Автівки матимуть усі умови, щоб розпочати розширену допомогу пораненому вже на цьому етапі евакуації, — зауважує Людмила Паутець. — На прохання медиків, ми додатково комплектуємо кейсеваки засобами зупинки кровотеч із вузлових ділянок, активними термоковдрами для боротьби з гіпотермією, що особливо актуально в холодну пору року, та засобами евакуації й перенесення постраждалих».

«З перших днів повномасштабного вторгнення команда сервісу Tabletki.ua, як і безліч українців, допомагає вигнати орків з нашої землі. Місія сервісу Tabletki.ua — допомога українцям в купівлі ліків, які інколи бувають життєво необхідними, тож цей проєкт не аби як відгукнувся всій нашій команді. Просимо долучитися всіх, щоб врятувати якнайбільше життів», — каже Євген Муравщик, співзасновник Tabletki.ua.