Перейти до головного вмісту

«Повернись живим» і «Укрнафта» відновили 10 одиниць бронетехніки для Тероборони

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» спільно з компанією «Укрнафта» відновили 10 одиниць бронетехніки для Сил територіальної оборони ЗСУ.

25 191 500 гривень донату від «Укрнафти» перетворилися на відремонтовані багатоцільові гусеничні машини МТ-ЛБ та БМП-1.   МТ-ЛБ можна використовувати як санітарно-евакуаційну машину або модернізувати для вогневої підтримки. БМП-1 — броньована техніка з потужною 73-мм гарматою.

Перші машини вже пройшли заводські випробування після ремонту і готові виконувати бойові завдання на фронті.

«В армії є великий запит на техніку. Фонд і Командування Сил тероборони за підтримки «Укрнафти» відновили десять одиниць «броні», яка була на зберіганні та потребувала капітального ремонту. Машини пройшли усі цикли — ремонт двигунів, паливних та гідравлічних систем тощо. МТ-ЛБ та БМП-1 — універсальні машини, що суттєво підсилять бригади ТрО, які виконують завдання на гарячих напрямках фронту», — говорить менеджерка «Повернись живим» Анна Колеснікова.

Нагадаємо, у січні «Повернись живим» спільно з компанією «Укрнафта» забезпечили 82-гу окрему десантно-штурмову бригаду транспортом і обладнанням вартістю 33 399 605,9 гривні.

Військові отримали 20 нових пікапів та додаткові комплекти шин. Також бригаді передали 25 денних дронів DJI Mavic 3E,  20 дронів DJI Mavic 3T з тепловізійною оптикою та 30 антен-підсилювачів сигналів до них. А ще — по сотні автомобільних та портативних радіостанцій Motorola, засоби РЕБ, зарядні станції та оптичні приціли.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ