Перейти до головного вмісту

«ОКО ЗА ОКО 2»: Тероборона отримала першу партію мінометів

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» передав підрозділам Сил територіальної оборони ЗСУ першу партію 82-мм мінометів, які закупили у рамках спільного з мережею АЗК «ОККО» проєкту «ОКО ЗА ОКО 2. Озброїмо ТрО до зубів».

21 міномет калібру 82-мм отримали 104-та бригада тероборони ЗСУ Рівненщини і 117-та окрема бригада ТрО із Сумщини. Ця зброя стріляє на відстань до 4 км і допомагає як в обороні, так і в наступі.

«Міномет 82 мм калібру ефективно виконує завдання під час ведення військових дій. Цей вид озброєння завжди потрібен армії. Він подавлює противника, наносить вогневе ураження особового складу і техніки, — говорить командир 57-го окремого батальйону ТрО на позивний «Дьома».

Проєкт «ОКО ЗА ОКО 2. Озброїмо ТрО до зубів» стартував у квітні. Його ціль — зібрати 400 мільйонів гривень, щоб закупити 300 мінометів 82-мм калібру, 200 крупнокаліберних кулеметів і 100 автоматичних 40-мм гранатометів. Цієї зброї вистачить, щоб забезпечити в належних обсягах 31 бригаду Тероборони, які нині захищають Україну. 

З кожного проданого на АЗК ОККО літра пального Pullls компанія перераховує по 1 гривні на проєкт. Також можна напряму переказати кошти на спецрахунок «Повернись живим».

У серпні Фонд вже передав підрозділам Тероборони 200 крупнокаліберних кулеметів, які закупили у рамках цієї ініціативи.

«Дякуємо всім, хто заправляється «пульсом помсти» і донатить на спецрахунок. Разом з вами ми вже зібрали понад 317 мільйонів гривень на зброю для ТрО. Долучайтеся! Будемо разом знищувати ворога», — каже керівник військового відділу Фонду «Повернись живим» Андрій Нагорний.