Перейти до головного вмісту

«Повернись живим» передав війську вже 10 майстерень технічного обслуговування

Фото: Ірина Клєщова, Фонд «Повернись живим»

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» передав Командуванню Сил логістики дві пересувні майстерні технічного обслуговування. Їхня загальна вартість становить 29 619 463,68 гривень.

МТО розробили спеціалісти Фонду з урахуванням досвіду, побажань і на замовлення військових. Кожна майстерня оснащена не лише стандартними засобами для техобслуговування, але і додатковим обладнанням: маніпулятором, генератором, компресором, мобільним шиномонтажем. Завдяки цьому їх екіпажі можуть у польових умовах ремонтувати військову західну автомобільну техніку: американські HMMWV, Cougar, MaxxPro, Oshkosh, турецькі Kirpi, австралійські Bushmaster, британські Mastiff і Husky тощо.

«МТО — це пересувний цех, який у рази прискорює і спрощує ремонт бронемашин та іншої військової техніки. Наприклад, раніше ми забирали в підрозділах колеса, виконували шиномонтаж і привозили назад. Зараз — прибуваємо на місце і в польових умовах лагодимо і обслуговуємо колісну базу, двигун і все інше, — розповідає командир взводу по ремонту автомобільної техніки Дмитро. — Наш полк працює на різних напрямках фронту. До 24 лютого ми виконували 500 ремонтів за рік, тепер за місяць обслуговуємо близько півтори тисячі одиниць техніки».

Загалом у 2022-2023 роках «Повернись живим» передав війську вже 10 мобільних майстерень технічного обслуговування. 

У вересні дві з них отримали морська піхота Військово-морських сил ЗСУ і Десантно-штурмові війська. Їх Фонд придбав за кошти, котрі зібрав народ Польщі на Bayraktar для ЗСУ. Турецька компанія Baykar безкоштовно передала безпілотний комплекс Силам оборони України, а кошти попросила направити благодійним організаціям. 5,13 млн злотих і $600 тис. отримав «Повернись живим». З цієї суми Фонд також придбав мобільний модульний табір для Навчального центру Сил територіальної оборони ЗСУ

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ