Перейти до головного вмісту

«Повернись живим» підсилив «Гвардію наступу» на майже 123 мільйони гривень

122 837 785,09 грн витратив Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» протягом лютого-вересня 2023 року на допомогу восьми бригадам «Гвардії наступу».

Майже 109,5 мільйона гривень від загальної суми пішло на забезпечення частин Національної гвардії України. Решта — Держприкордонслужби та Національної поліції.

Фонд забезпечив «Азов», «Спартан», «Рубіж», «Червону Калину», «Кара-Даг», «Буревій», «Сталевий кордон» та «Лють» зв’язком, засобами розвідки та спостереження, тепловізорами, генераторами тощо. 

«Завдяки допомозі сотень тисяч людей, команда «Повернись живим» надпотужно вклалася у літню наступальну кампанію Сил оборони. Понад 2 мільярди гривень пішли на забезпечення усього війська найнеобхіднішим: зброєю, дронами, засобами розвідки та спостереження, звʼязком, обладнанням для снайпінгу та розмінування. Майже 123 мільйони від цієї суми — це допомога 8 бригадам «Гвардії наступу» та їх воїнам, — каже Андрій Нагорний, керівник військового відділу Фонду «Повернись живим». — Коли стартувала рекрутингова кампанія до «Гвардії наступу», я та мої колеги вже мали звʼязок з командирами більшості бригад з її складу, з рештою з них ми оперативно встановили контакт, аби надати допомогу по тим напрямкам, якими Фонд займається і де є нагальна потреба. Наголос ми зробили на забезпеченні звʼязком, тепловізійною оптикою, засобами розвідки та ситуаційної обізнаності. Це те, що надважливо в сучасній війні і те, чим наша команда займається багато років. І це прямо зараз дає результати на полі бою».

Загалом «Повернись живим» передав бригадам «Гвардії наступу»:

  • 1350 радіостанцій та 7 радіосканерів;
  • 239 одиниць тепловізійної та денної оптики;
  • 119 квадрокоптерів різних модифікацій та 1 безпілотний авіаційний комплекс «Лелека-100»;
  • 151 зарядну станцію та 144 генератори;
  • 238 ноутбуків та 94 термінали Starlink.

А ще — снайперське устаткування, засоби захисту та сотні одиниць саперного обладнання: щупи, комплекти розмінування, прилади для дистанційного знешкодження мін і боєприпасів тощо.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ