Перейти до головного вмісту

“Повернись живим” придбав ремонтувальні станції для HMMWV за майже €2,15 мільйона

Мобільні ремонтувальні станції
Мобільні ремонтувальні станції

Фонд компетентної допомоги армії “Повернись живим” реалізував новий масштабний проєкт. Організація придбала 6 нових мобільних ремонтувальних станцій для обслуговування автомобілів HMMWV та іншої західної броне- та автотехніки на суму 2 мільйона 148 тисяч євро. 

Про це повідомляється на сторінці Фонду у Facebook. 

“Це готове комплексне рішення, завдяки якому ремонт та обслуговування американських військових позашляховиків можна буде проводити неполік фронту за лічені години, закриваючи потреби кількох підрозділів та найважливіше — не знімаючи надовго з бойового рубежа таку потрібну нашим воїнам техніку”

йдеться у дописі Фонду. 

Наразі техогляд, поточний та капітальний ремонт броньованих і тентованих модифікацій HMMWV, переданих партнерами та придбаних у США для потреб Десатно-штурмових військ, підрозділів Сил спеціальних операцій, Морської піхоти та інших частин Збройних Сил здійснює невелика команда підготовлених фахівців на радянських ремонтувальних станціях на базі вантажівок ЗІЛ та створених ними власноруч автівок, обладнаних у минулом командою “Повернись живим”. 

Проте, як говорить командир профільного підрозділу ЗСУ, ця техніка морально застаріла й не дозволяє виконувати той масштаб робіт, якого потребує нинішня ситуація на фронтах російсько-української війни. 

“Робота цієї команди дуже часто обмежена логістикою, адже для більш серйозного ремонту пошкоджений чи зламаний позашляховик потрібно тягнути сотні кілометрів до місця, де є всі умови та інструменти, щоб повернути Хаммер до життя. Це величезна витрата ресурсу, пального та найважливіше — часу, якого зараз не вистачає, адже без готової до бою машини під загрозою не тільки успішне виконання бойового завдання, а й життя наших захисників”

 пише команда “Повернись живим”. 

Для того, щоб полегшити роботу ремонтників та дозволити їм ефективно здійснювати ремонт Humvee та іншої західної автотехніки в зоні бойових дій, були придбані 6 сучасних мобільних ремонтувальних станцій вартістю 2 мільйона 148 тисяч євро. Ці машини укомплектовані усім необхідним інструментом та обладнанням для комфортної роботи в польових умовах, а оскільки це нова вантажівка, її ресурсу вистачить, щоб тривалий час не сумніватися у її надійності. 

Наразі команда “Повернись живим” закупила 6 таких станцій й найближчим часом вони будуть доправлені в Україну й передані відповідному підрозділу Збройних Сил. 

“Вже скоро пересувні ремонтні станції будуть в Україні. І результат даного проєкту відчують на собі українські захисники, але його потенціал складно неооцінити, адже зараз до України прибувають десятки й сотні нових бронемашин та автівок від союзників, і саме ці станції дозволять продовжити їхній ресурс та період експлуатації. Це історія про те, як команда Фонду вкладається у майбутнє Збройних Сил”

резюмують благодійники у публікації. 

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ