Перейти до головного вмісту

"Повернись живим" та Goldens продадуть на аукціоні 27 робіт відомих українських художників, щоб зібрати гроші для армії

“Повернись живим” та Goldens продадуть на аукціоні 27 робіт відомих українських художників, щоб зібрати гроші для армії

З-під молотка для допомоги захисникам України підуть твори легендарних Івана Марчука, Марії Примаченко, Алли Горської, Любові Панченко, яка померла внаслідок російської окупації Бучі, Віктора Зарецького та багатьох інших відомих художників.

З 27 травня по 3 червня 2022 року аукціонний дім GOLDENS у партнерстві з Фондом компетентної допомоги армії «Повернись живим» та за підтримки юридичної компанії «Juscutum» проведе благодійний аукціон «ART CAN HELP», метою якого є збір коштів для підтримки ЗСУ і поранених українських військових. 

Про це повідомляється на сторінці “Повернись живим” у Facebook.

Колекція аукціону — це 27 робіт відомих українських художників з приватних колекцій і твори, які були передані авторами робіт задля підтримки української армії. 

«Експерти, — розповідає керівник напрямку по роботі з партнерами «Повернись живим» Олег Карпенко, — оцінюють колекцію загалом у 400 тисяч доларів. Втім ми з партнерами поставили собі амбітну ціль — виручити з аукціону мільйон доларів, половину з яких передадуть Фонду “Повернись живим”».

Серед визначних лотів добірки є, зокрема, «Сад спокуси» з рідкісної серії натюрмортів живого генія Івана Марчука, символ української незламності «Вартовий» Любові Панченко, яка померла внаслідок російської окупації Бучі, цінна робота «Клімтівського періоду» Віктора Зарецького «Лугом іду, коня веду», «Квіточки Голубоглазки» Марії Приймаченко і полотно «Дівчина у хустці» шістдесятниці Алли Горської, вбитої комуністичним режимом.  

«Ми вирішили зробити благодійний аукціон, щоб долучитись до збору коштів на допомогу української армії і показати, що мистецтво теж завжди поруч — формує сучасну українську культуру та має свою історію української ідентифікації. Завдяки мистецькому середовищу — колекціонерам та художникам — ми зібрали насправді цінну колекцію творів відомих українських митців, як сучасних зірок, так і справжніх легенд-шістдесятників. Ми сподіваємося привернути увагу меценатів, які вступлять у торги та отримають за це колекційні речі на згадку про свій благодійний вчинок», — коментує, своєю чергою, співвласник аукціонного дому GOLDENS, організатор аукціону Михайло Василенко.

Протягом тижня аукціон «ART CAN HELP» проводитиметься онлайн за попередньою реєстрацією на сайті аукціонного дому GOLDENS: www.gs-art.com.

Також у період з 27 травня по 3 червня бажаючі щодня з 11:00 до 18:00 можуть ознайомитися з лотами у Києві за адресою: вул. Леоніда Первомайського, 4. На місці, у приміщенні аукціонного дому, можна буде зробити ставку на вподобані лоти прямо у залі експозиції, або на сайті аукціонного дому.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ