Перейти до головного вмісту

Придбати 100 костюмів вибухотехніка "Яровит 240/60" для саперів – новий амбітний проєкт Фонду "Повернись живим"

Придбати 100 костюмів вибухотехніка

Фонд компетентної допомоги армії “Повернись живим” оголосив про намір придбати 100 костюмів вибухотехніка “Яровит 240/60” в української компанії Velmet для потреб саперів Збройних Сил та інших підрозділів Сил оборони. Вартість 100 таких комплектів засобів захисту становить 25 мільйонів гривень.

Про це йдеться у публікаціях організації у Facebook.

“Костюми вибухотехніка — життєвонеобхідна річ, без якої неможлива якісна робота з розмінування деокупованих земель. Вартість одного такого костюма в українського виробника — близько 250 000 грн. Ця сума включає повний комплект засобів захисту та їх сервісне обслуговування протягом 5 років. Потреба у костюмах наразі складає 100 одиниць. Команда Фонду закликає вас долучатися до збору 25 000 000 грн, щоб закрити цей запит українських воїнів-саперів, адже саме вони забезпечать повернення звільнених територій до мирного життя”, – йдеться у дописах “Повернись живим”.

“Яровит 240/60” – вибухотехнічний костюм легкого класу, призначений для індивідуального захисту сапера від факторів вибуху: надлишкового тиску повітряної ударної хвилі, уламків, впливу тепла і відкритого полум’я, травм при падінні. Основною відмінністю від аналогічних захисних комплексів вибухотехніків , є модульність — комплекс можна зібрати зі складових частин від плитоноски до інженерного костюма.

Костюм забезпечує захист грудної клітки, живота та області паху від ефектів 240 грамів вибухової на відстані 60 сантиметрів до найближчої частини тіла. “Яровит 240/60” пройшов державну сертифікацію та отримав відповідні дозволи.

Перевірити якість виробу на підприємтво Velmet приїжджав директор “Повернись живим” Тарас Чмут. Після цього на сторінці Фонду було опубліковано відео випробувань костюму вибухотехніка та повторно оголошено про зібр коштів на їх закупівлю.

Команда “Повернись живим” планує придбати 100 костюмів “Яровит 240/60”. Вартість такої партії засобів захисту становить 25 мільйонів гривень.

Долучайтеся до збору коштів за посиланням нижче.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ