Перейти до головного вмісту

Бійці бригади «Хартія» отримали розвідкомплекс «ШАРК»

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» придбав і передав 13-й бригаді Національної гвардії України «Хартія» безпілотний розвідувальний комплекс «ШАРК». 

Нацгвардійці отримали 4 БпЛА «ШАРК» і наземну станцію управління. Вартість комплексу — 10 455 173,45 грн.

«Це ваші донати, які воїни «Хартії» перетворять у знайдену і спалену російську ППО, станції РЕБ чи артилерію. Дякуємо вам за донати і побажаємо ще одному «ШАРКУ» вдалого полювання», — йдеться у повідомленні Фонду у Фейсбуці.

«ШАРК» оснащений високонадійним модулем зв’язку, який дозволяє заглибитися у тил ворога до 60 км. Здатен знаходитися у повітрі близько чотирьох годин. Має швидкість польоту до 150 км/год. Full HD камера БпЛА оснащена електрооптичним сенсором із 30-кратним збільшенням та додатковим цифровим зумом, може відслідковувати цілі навіть, коли вони рухаються зі швидкістю у 100 км/год.

Нагадаємо, торік «Повернись живим» та мережа ОККО передали у військо 25 безпілотних авіаційних комплексів «ШАРК» у складі 75 БпЛА. 325 мільйонів гривень у рамках першої спільної ініціативи «ОКО ЗА ОКО» зібрали у листопаді 2022 року — квітні 2023-го. 

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ