Перейти до головного вмісту

Фонд спрямував на допомогу війську зібрані поляками на Bayraktar $1,8 мільйона

Дві спеціалізовані ремонтні станції Pulsar Master припарковані в полі біля намету

Фонд «Повернись живим» спрямував на допомогу Силам оборони України частину коштів, акумульованих торік поляками на купівлю ударного безпілотника Bayraktar TB2 для ЗСУ. Організатор збору журналіст Славомір Сераковський передав Фонду 5,13 млн злотих і 600 тис. дол. 

На ці кошти ми придбали для війська дві спеціалізовані ремонтні станції Pulsar Master (600 тис. дол.), необхідні для техобслуговування і ремонту американських позашляховиків HMMWV та іншої західної автотехніки. 

Ще 5,13 млн злотих, або близько 1,2 млн дол., пішли на мобільний модульний табір для Навчального центру Сил територіальної оборони ЗСУ: 31 житлові і навчальні намети, системи освітлення й живлення, обігрівачі і меблі, маскувальні покриття; намет-пральню і медичний; безшумний генератор на 75 кВт; кондиціонер; стелажі для зброї. 

За ініціативи Славоміра Сераковського, в липні торік у Польщі зібрали понад 22,5 млн злотих на безпілотний авіакомплекс Bayraktar TB2 для українського війська. Збір провели на краудфандинговій платформі. До справи долучилися більше 200 тисяч людей. Турецька компанія Baykar тоді вирішила безкоштовно передати безпілотник ЗСУ. А зібрані кошти попросила направити благодійним організаціям, котрі допомагають громадянам і війську України.

«Ми з Baykar вирішили, що «Повернись живим» є надійною організацією», — говорить Славомір Сераковський.

Baykar запропонував польським донорам перерахувати частину коштів Фонду завдяки попередній ефективній співпраці

Торік «Повернись живим» став першою благодійною організацією в Україні, яка отримала дозвіл на закупівлю за кордоном товарів подвійного та військового призначення, включно з летальним озброєнням, і придбав Bayraktar TB2. У серпні Фонд і компанія Baykar підписали меморандум про подальше партнерство.

«Baykar запропонував польським донорам перерахувати частину коштів Фонду завдяки попередній ефективній співпраці, — каж Руслана Величко, юристка, волонтерка «Повернись живим» і перша заступниця виконавчого директора Українського ветеранського фонду. — Це перший міжнародний тристоронній проєкт Фонду. Угоді передували місяці узгоджень деталей переговорів. Але результат цього вартий». 

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ