Перейти до головного вмісту

Hope Wheels: бойові медики отримали сім кейсеваків

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» і Tabletki.ua передали бойовим медикам 93-ої окремої механізованої бригади «Холодний Яр» сім спеціально обладнаних кейсеваків, придбаних у рамках проєкту «Hope Wheels». Підрозділи бригади постійно знаходяться на передовій і зараз виконують завдання на східному напрямку фронту.

20 937 300 грн на сім кейсеваків зібрали за місяць у лютому. Позашляховики оснастили необхідним медичним та технічним обладнанням, засобами РЕБ, що зробило їх надійними для евакуації поранених.

У реаліях повномасштабної війни евакуація здійснюється переважно не медичним транспортом і може тривати від 2 до 12 годин й довше. Важливо, щоб евакуаційний транспорт був всепрохідним та відповідно оснащеним.

«Кейсеваки на базі Toyota Land Cruiser 78 допоможуть медикам дістатися до віддалених ділянок фронту, а завдяки своїй прохідності та здатності розвивати високу швидкість дозволять військовим оперативніше організувати безпечну евакуацію поранених. Для цього автівки було повністю переобладнано й оснащено засобами для надання допомоги, а також раціями та іншим обладнанням, завдяки додатково зібраним коштам. Крім того, автівки обладнали РЕБом для захисту медиків, адже вони — пріоритетна ціль для ворога», — зазначає  керівниця інструкторського напряму з тактичної медицини Фонду «Повернись живим» Людмила Паутець.

На старті метою збору на автівки була сума в 18,9 млн грн, яка переросла у фінальну 20 937 300 грн. Внесок Tabletki.ua склав 5 млн грн.

До збору були залучені лідери думок, як, наприклад, alyona alyona та Jerry Heil (зібрали понад 2,7 млн грн в рамках Нацвідбору на Євробачення-2024), Антон Птушкін, різні бізнеси та партнери. Також, Vitsche Berlin (ГО активістів, що посилює українську присутність та суб’єктність у Європі) під час акції у Берліні зібрали для проєкту 810 тис. грн. Третиною зібраної суми стали донати від загальної авдиторії, включно з користувачами Tabletki.ua. 

«Ми обрали для себе фокусом напрямок, пов’язаний із наданням медичної допомоги, точно розуміємо, що саме якісна медична підтримка є тим, без чого решта втрачає сенс, — коментує Євгеній Муравщик, співзасновник Tabletki.ua. — Разом із Тарасом Чмутом та його командою ми зрозуміли, що наша ініціатива зійшлася з запитом 93-ої медичної бригади, тож гроші йдуть за потребою, а правильне використання зібраних донатів — це точно одна з ключових задач бізнесу сьогодні».

Вибір Toyota Land Cruiser 78 як базового автомобіля для евакуації був зроблений на основі консультацій з бойовими медиками та експертами Збройних Сил України. Ці автомобілі були обрані через їхню надійність та придатність для евакуації по бездоріжжю.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ