Перейти до головного вмісту

«Хлопці на милицях роблять неймовірне на футбольному полі»

Команда «Повернись живим» реалізувала четвертий і п’ятий етапи підготовки учасників проєкту «СпортАмбасадори».

Протягом 29 серпня — 1 вересня ветерани слухали курс зі стратегічних комунікацій від Світлани Судак, директорки Центру стратегічних комунікацій Stratcom Ukraine та комунікаційної менеджерки «Ігор Нескорених» в Україні. Разом вони розбирали основи стратегічних та кризових комунікацій, а також роботу з медіа.

У період 3-6 вересня учасники проходили тренінг для тренерів. Спортамбасадори вивчали основні навички тренерської роботи, навчалися розробляти і реалізовувати програми зі спортивного тренування, а також вивчали особливості роботи з людьми, які отримали поранення або травми. Учасники також виконали вправи на координацію тіла, зі скандинавської ходьби, мали тренування з легкої атлетики, на тренажерах для веслування та велотренажерах.

«Хлопці навчилися відрізняти колове тренування від інтервального, що таке кардіо, силове і функціональне. Практикувалися писати тренувальний план. Одна з лекцій була спрямована на вивчення та розуміння принципів тренувального процесу. Хлопці зрозуміли, чому тренування мають бути поступовими, повторними, систематичними та індивідуальними», — говорить заслужений тренер України з легкої атлетики Ігор Ліщинський.

Протягом цього етапу відбулося заняття з волейболу сидячи, яке проводив гравець параолімпійської збірної України Роман Прищепа. Цей спорт підходить для людей як з ампутаціями нижніх кінцівок, так і з втратою однієї руки.

5 вересня під керівництвом тренера Дмитра Ржондковського спортамбасадори грали в адаптивний футбол з ветеранами та військовослужбовцями, які мають ампутацію кінцівок.

Матчі відбуватимуться регулярно по вівторках і четвергах. Проєкт запустила Українська асоціація футболу, щоб сприяти реабілітації через спорту та поверненню до цивільного життя. За правилами гри, ветерани з ампутацією однієї нижньої кінцівки в полі змагаються на милицях, а з ампутацією верхньої стоять на воротах.

«Обожнюю адаптивний футбол. Хлопці на милицях роблять неймовірне на полі. Радий до сліз, що вони не втратили мотивацію, — розповідає військовослужбовець, учасник проєкту «СпортАмбасадори» Ігор Рижков. — Усі величезні молодці. Із задоволенням провів з ними тренування».

Підготовка спортамбасадорів триватиме до жовтня 2023 року.

«Повернись живим» здійснює проєкт за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ