Перейти до головного вмісту

Майже 300 «Хамерів» за два місяці відновила МТО від Фонду


287 автомобілів HMMWV відремонтували за два місяці дев’ять воїнів-ремонтників на одній із мобільних станцій технічного обслуговування, котрі фонд «Повернись живим» передав війську торік.

«Ваші донати допомогли повернути в стрій сотні «Хамерів», які на фронті вивозять поранених, доставляють боєприпаси чи оберігають українських захисників під час бою», — йдеться у дописі Фонді. — Одна така станція техобслуговування — це 320 тисяч євро ваших щоденних маленьких і великих внесків, які у поєднанні з професіоналізмом військових фахівців, зберегли мільйони доларів закордонних та українських платників податків. І найважливіше — дали друге життя таким потрібним на передовій авто, деякі з яких були майже повністю знищені в боях чи під обстрілами». 

Кожна майстерня — це повнопривідна вантажівка MAN, обладнана маніпулятором, кунгами з різноманітний начинням: генератором, компресором, станками і шиномонтажем на колесах. 

Наприкінці 2022-го Фонд забезпечив Збройні сили шістьма такими станціями технічного обслуговування західної автомобільної техніки (МТО) загальною вартістю 2 148 000 євро.

Ще дві такі ремонтні станції Фонд замовив за частину коштів, акумульованих торік поляками на купівлю ударного безпілотника Bayraktar TB2 для ЗСУ. 

Раніше техогляд, поточний та капітальний ремонт HMMWV, переданих партнерами та придбаних у США для потреб Десатно-штурмових військ, підрозділів Сил спеціальних операцій, Морської піхоти та інших частин ЗСУ здійснювала команда фахівців на радянських станціях на базі вантажівок ЗІЛ, також обладнаних командою «Повернись живим». 

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ