Перейти до головного вмісту

Нам тут жити: допомогу отримали вже 106 груп саперів  

Фото: Олександр Гайдар, Фонд «Повернись живим»

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» передав транспорт і обладнання для розмінування десяти інженерно-саперним групам Сил підтримки ЗСУ завдяки благодійному внеску мережі мультимаркетів «Аврора». 10 млн грн компанія зібрала завдяки донатам на касах магазинів у рамках проєкту «Збережемо майбутнє зараз».

Днями сапери 250-го центру інженерної підтримки з міста Ніжин отримали:

  • 10 нових пікапів Mitsubishi L200 із додатковими комплектами зимової гуми;
  • 10 наборів для дистанційного знешкодження мін і підривних машинок;
  • 10 металошукачів;
  • 30 персональних і 10 групових наборів для розмінування;
  • 90 набедрених саперних наборів;
  • 30 щупів;
  • 10 омметрів;
  • 10 коптерів Autel EVO Nano+;
  • 30 радіостанцій Motorola;
  • 10 планшетів із захистом і картами пам’яті;
  • 20 бухт проводу.

Вартість цієї допомоги становить 10 793 470,4 грн, із них 10 млн грн — благодійний внесок мережі мультимаркетів «Аврора». У серпні торік компанія запустила акцію «Збережемо майбутнє зараз». Відвідувачі магазинів на касах донатили на розмінування, за це отримували унікальні подарунки. Аврора доповнювала всі донати своїми коштами. 

«Проєкт «Збережемо майбутнє зараз» для нас дуже символічний. Адже покупці донатили на розмінування України та отримували за це унікальний дарунок — тубус із кришками для консервації, що витримали окупацію в Херсонській області або магніт, виготовлений зі звільненої херсонської кришки. Команда Аврори пишається тим, що завдяки партнерству і цінностям компанії вдається об’єднувати людей довкола благодійних цілей і допомагати нашим захисникам», — говорить Тарас Панасенко, генеральний директор мережі мультимаркетів Аврора.

20 інженерно-саперних груп 250-го центру інженерної підтримки Сил підтримки ЗСУ восени вже отримали в рамках проєкту допомогу вартістю 26 045 556 грн, зокрема, пікапи, обладнання, а також сім модульних вибухозахисних костюмів. 

«Сапери Сил підтримки ЗСУ від лютого 2022-го обстежили й очистили від мін, нерозірваних снарядів більше 17 тисяч гектарів тільки сільськогосподарських угідь. Вони розміновують деокуповані Харківщину і Херсонщину, Миколаївщину і Київщину. А також працють на передовій по всій лінію фронту. Отримані за проєктом «Нам тут жити» пікапи, обладнання й інструменти не тільки допомагають їм щоденно виконувати завдання, а й уже не раз рятували життя», — говорить Вікторія Дворецька, керівниця інструкторського відділу Фонду «Повернись живим». 

Ініціативу «Нам тут жити» Фонд «Повернись живим» і компанія Київстар стартували у травні 2023 року. Її мета — зібрати 175 млн грн на забезпечення транспортом і найнеобхіднішим обладнанням 146 груп саперів Сил підтримки ЗСУ, котрі працюють на фронті або розміновують вже звільнені українські землі. 

Загалом у рамках проєкту «Нам тут жити» допомогу отримали вже 106 інженерно-саперних груп.   

Наразі на проєкт зібрано понад 170 млн грн. Із них більше 59 млн грн — внесок Київстару і його абонентів.