Перейти до головного вмісту

Операція «Єдність 2: Новорічний салют»: Фонд отримав першу партію FPV-дронів

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» спільно з UNITED24 і monobank отримали першу партію у 2020 дронів-камікадзе, які придбали у рамках Операції «Єдність 2: Новорічний салют».

Понад 226 мільйонів гривень на 5 000 FPV-дронів і боєприпаси до них Фонд і партнери зібрали 13-15 грудня 2023 року. 3000 FPV-дронів з тепловізійними камерами та 2000 з денними придбали за кордоном, а кумулятивні й осколково-фугасні бойові частини — в українських виробників.

Передачу дронів у війська здійснюватиме Фонд «Повернись живим».

«Отримали перші 2020 FPV-дронів у рамках спільної з UNITED24 і monobank Операції «Єдність 2: Новорічний салют», — говорить директор «Повернись живим» Тарас Чмут. — Дрони, які ми закупили, мають більший розмір. Відповідно вони можуть нести дві акумуляторні батареї, що збільшить час польоту та бойовий радіус до 20 км з БЧ у 2,5 кг. На менші відстані можна брати вдвічі більшу бойову частину. Після отримання АКБ та боєприпасів українського виробництва, усі FPV роздамо у численні екіпажі по всій лінії фронту».

«Українці вчергове вразили своєю єдністю, зібравши кошти на 5000 FPV-дронів та бойову частину до них за три дні. Що це означає? Тисячі врятованих життів українських військових, знищення техніки та особового складу ворога, а також велика українська помста за кожну терористичну атаку на наші міста, втрачені домівки і відібрані життя. Продовжуємо робити все, щоб посилити наших захисників і захисниць FPV-дронами», — каже Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України, міністр цифрової трансформації України.

Друга партія дронів-камікадзе має надійти в Україну в лютому.

Нагадаємо, торік у серпні під час першого спільного збору Операція «Єдність» «Повернись живим» разом з UNITED24 і monobank за три дні зібрали 235 000 000 гривень на 10 000 FPV-дронів і боєприпаси до них. 

У грудні «Повернись живим» повідомив, що передав Силам оборони усі 10 000 дронів, які придбав у рамках збору. Їх отримали 53 військові частини, зокрема підрозділи Сухопутних та Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій та Територіальної оборони, а також воїни ЦСО «А» Служби безпеки України.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ