Перейти до головного вмісту

Перший з 25 придбаних Фондом комплексів БПЛА "Лелека" готовий для відправки до війська

БпАК
БпАК "Лелека-100"

До кінця літа армія отримає 25 безпілотних комплексів «Лелека», загальною вартістю 36 мільйонів гривень. БПЛА української розробки для війська придбав Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим». 

Про це повідомляється у публікації Фонду на сторінці у Facebook. 

Перший такий комплекс співробітники “Повернись живим” днями отримали у компанії-виробника й найближчим часом передадуть його українським військовим. 

«Сьогодні аеророзвідка — один із найважливіших напрямків роботи та розвитку українського війська. А «Лелека» — один із найкращих розвідувальних безпілотників бригадного рівня, здатний розвивати швидкість до 140 км і коригувати вогонь артилерії на глибину до 50 км», — йдеться у дописі організації. 

Між тим, керівник військового відділу Фонду Андрій Римарук підкреслює, що кожен із комплексів коштує 1 440 000 гривень і складається з двох літаків та наземної станції. 

Фото: Максим Лиманський

«Перші комплекси, — каже Римарук, — Фонд вже передає армії, а до кінця літа ми очікуємо загалом 50 літаків та 25 наземних станцій до них. Ці «Лелеки» покриють потреби у подібних безпілотниках 25 підрозділів».

Фото: Максим Лиманский

Нагадаємо, про контракт на закупівлю 25 комплексів “Лелека-100” повідомив директор “Повернись живим” Тарас Чмут 21 квітня 2022 року. За словами керівника благодійного фонду, до вартості угоди входять ціна БпАК у найкращій комплектації, а також з пакет навчання та підвищення кваліфікації операторів, а ще ЗІП (комплект, призначений для експлуатації та ремонту техніки – ПЖ), сервіс та обслуговування безпілотників. 

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ