Перейти до головного вмісту

«Повернись живим» долучається до організації участі української команди в Air Force Trials

1-11 грудня проходить навчально-тренувальний збір з адаптивних видів спорту перед Всеукраїнськими змаганнями United States Air Force Trials 2024.

Громадська організація «Повернись живим!» долучилася до фінансування й організації участі команди українських ветеранів і військовослужбовців у змаганнях United States Air Force Trials, котрі пройдуть 4–16 березня 2024 року у США.

Навесні «Повернись живим» спільно з INTERTOP зібрали 12 031 578 грн на забезпечення Національної збірної України в Invictus Games 2023 і реабілітацію ветеранів через спорт у рамках проєкту «Підтримай Нескорених». Загалом на листопад реалізовано 5 458 095 грн із зібраної суми. Решту коштів організація спрямує на участь української команди у United States Air Force Trials 2024.

«Ми багато працювали, щоб внески благодійників на проєкт «Підтримай Нескорених» використати якнайефективніше, — говорить керівник ветеранського відділу «Повернись живим!» Тарас Ковалик. — Завдяки тісній співпраці з Міністерством у справах ветеранів на Invictus Games 2023, окрім зібраних коштів, вдалося реалізувати близько 9 мільйонів гривень державних. Також українську збірну підтримали NATO Trust Fund on Medical Rehabilitation, Support to Patients на суму в понад 1,5 мільйона гривень.

Ціль нашої організації та партнерів — щоб адаптивні види спорту стали масовими, і ми впевнено робимо перші кроки в цьому напрямку. Завдяки Air Force Trials ще близько 100 ветеранів та військових, що отримали травми, поранення, захворювання при захисті Батьківщини, зможуть пройти реабілітацію через спорт цьогоріч на перших масових навчально-тренувальних зборах  з адаптивних видів спорту в Україні»

Всеукраїнські змагання United States Air Force Trials 2024 пройдуть 12–14 грудня 2023 року, їм передуватиме двотижневий навчально-тренувальний збір з адаптивних видів спорту з 1 по 11 грудня. В результаті буде відібрана команда із 30 осіб, які поїдуть на United States Air Force Trials 2024 у Лас-Вегас, і матимуть змогу перейняти досвід проведення внутрішніх змагань у Сполучених Штатах та пліч-о-пліч позмагатися з ветеранами та військовими США.

Змагання, навчально-тренувальні збори та виступи у США української команди будуть відбуватися у таких видах спорту: велоспорт, веслування на тренажерах, легка атлетика, баскетбол на візках, волейбол сидячи, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука.

В Invictus Games Україна бере участь із 2017 року. З 2019-го фахівці «Повернись живим» долучаються до відбору команди, супроводжують її на всіх етапах підготовки та на самих змаганнях.

Цьогоріч збірна України складалася з 25 учасників. 9-16 вересня у німецькому Дюссельдорфі українці змагалися в легкій атлетиці, паверліфтингу, веслуванні на тренажерах, плаванні, стрільбі з лука, велоспорті, волейболі сидячи, баскетболі на візках та настільному тенісі. Команда здобула 34 медалі 12 золотих, 14 срібних та вісім бронзових.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ