Перейти до головного вмісту

Фонд і Укрнафта передали війську FPV-дрони, ПНБ та генератори на 62,5 мільйона

Фото: В'ячеслав Ратинський

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» спільно з компанією «Укрнафта» забезпечили 82-гу окрему десантно-штурмову бригаду FPV-дронами, приладами нічного бачення та генераторами.

За 62 563 639,9 грн внеску компанії Фонд придбав для військових, які воюють на Таврійському напрямку:

  • 2000 дронів-камікадзе, якими воїни-десантники спалюватимуть російську бронетехніку, зупинятимуть ворожі штурми;
  • 200 приладів нічного бачення армійського зразка, які дозволять вести польову розвідку чи спостереження в темну пору, нічні бої та штурми;
  • 50 генераторів потужністю 3,3 кВт для організації резервного живлення, заряджання техніки тощо.

Нагадаємо, у січні «Повернись живим» спільно з Укрнафтою забезпечили 82-гу окрему десантно-штурмову бригаду транспортом і обладнанням вартістю 33 399 605,9 гривні.

Військові отримали 20 нових пікапів та додаткові комплекти шин. Також бригаді передали 25 денних дронів DJI Mavic 3E,  20 дронів DJI Mavic 3T з тепловізійною оптикою та 30 антен-підсилювачів сигналів до них. А ще — по сотні автомобільних та портативних радіостанцій Motorola, засоби РЕБ, зарядні станції та оптичні приціли.

Також Фонд і Укрнафта відновили 10 одиниць бронетехніки для Сил територіальної оборони ЗСУ. 25 191 500 гривень донату від компанії перетворилися на відремонтовані багатоцільові гусеничні машини МТ-ЛБ та БМП-1.

У лютому Фонд і Укрнафта забезпечили 10-ту окрему гірсько-штурмову бригаду «Едельвейс» FPV-дронами, квадрокоптерами та ударними безпілотними комплексами-бомберами вартістю 51 724 648,7 гривень.

Фото: В’ячеслав Ратинський

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ