Перейти до головного вмісту

«Повернись живим» та ОККО передали війську 300 мінометів

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» та мережа ОККО передали у військо всі 300 мінометів калібру 82 мм, які придбали у рамках ініціативи «ОКО ЗА ОКО 2. Озброїмо ТрО до зубів». 

«Міномети калібру 82-мм — головна зброя на рівні рот, а подекуди і батальйонів. З ними наші бійці можуть подавляти противника на відстані до чотирьох кілометрів у наступі і в обороні. І передані 300 нових таких мінометів — це відчутна для фронту кількість», — говорить заступник директора Фонду «Повернись живим» Олег Карпенко.

400 мільйонів гривень на 82 мм міномети, кулемети і крупнокаліберні гранатомети для Тероборони зібрали у квітні-грудні 2023 року. Ще влітку торік військові отримали всі 200 кулеметів калібру 12,7 мм. Крім того, їм на озброєння вже передали 50 автоматичних гранатометів калібру 40 мм. У рамках проєкту залишилося відвантажити ще 50 таких гранатометів. ОККО і «Повернись живим» очікують надходження цієї зброї від виробника.

«Дякуємо кожному українському водію, який заправляв PULLS Помсти на ОККО і в такий спосіб долучився до забезпечення військових кулеметами, мінометами і гранатометами. Адже вже другий рік поспіль ми перераховуємо кошти з кожного проданого літра нашого брендового пального у Фонд «Повернись живим». Під час ОКО ЗА ОКО 2 нам вдалося закумулювати 400 мільйонів гривень. Поки ми завершуємо передачу зброї, стартувало ОКО ЗА ОКО 3. Цього разу мета ще амбітніша», — коментує маркетинг-директор ОККО Василь Дмитрів.

Нагадаємо, Фонд «Повернись живим» та компанія ОККО збирають 500 мільйонів гривень для Десантно-штурмових військ у рамках третього спільного проєкту  «ОКО ЗА ОКО 3». Підрозділи ДШВ отримають 10 бойових Пульстронів — комплексів розвідки та знищення вартістю 50 мільйонів гривень за один. У Пульстрон, зокрема, увійдуть ударні та розвідувальні дрони, транспорт, зв’язок і все необхідне для управління.

Підтримати проєкт «ОКО ЗА ОКО 3» можна заправляючись на всіх АЗК ОККО брендовим пальним: 1 гривня з кожного літра Pulls 95 або Pulls Diesel автоматично «летить» на комплекси розвідки та знищення для ДШВ. Також підтримати проєкт можна переказом на спецрахунок або донатом на «банку».

У рамках першої спільної ініціативи «Повернись живим» і ОККО зібрали у листопаді 2022 року — квітні 2023-го 325 мільйонів гривень на 25 розвідувальних комплексів «ШАРК» для Сил оборони. Станом на вересень 2023 року, Фонд передав війську всі розвідкомплекси