Перейти до головного вмісту

Спецпризначенці СБУ отримали розвідувальний комплекс «Лелека-100»

Фото: Фонд «Повернись живим»

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» передав Департаменту контррозвідки Служби безпеки України безпілотний авіаційний комплекс «Лелека-100» з трьома бортами. Його вартість — 6 974 070 гривень.

БпАК «Лелека-100» може літати на висоті до 2000 метрів, розвиваючи швидкість близько 140 км за годину. Він здатен вести розвідку та коригувати вогонь на глибині до 50 км від лінії фронту, працюючи як вдень, так і вночі. Для цього кожен із бортів оснащений денним та нічним відеомодулем, додатковими батареями та набором для збільшення часу у повітрі.

«Цей стійкий до перешкод авіаційний комплекс українського виробництва здатний передавати інформацію з поля боя в режимі реального часу та допомагає знищувати техніку ворога. Наразі «Лелека-100» — один з найкращих розвідувальних безпілотників бригадного рівня. Це суттєве підсилення Департаменту контррозвідки СБУ вдалося завдяки підтримці благодійників», — йдеться у повідомленні «Повернись живим» у Фейсбуці.

Загалом Фонд придбав для армії з 24 лютого 2022 року 26 безпілотних авіаційних комплексів «Лелека-100» у складі 72 БпЛА.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ