Перейти до головного вмісту

Запакуй небо — прокачай ППО! Збираємо 330 мільйонів на зв’язок для протиповітряної оборони

Військовий у шоломі дивиться в бінокль

Стартуємо «Запакуй небо — прокачай ППО» — спільний благодійний проєкт Нової пошти та фонду «Повернись живим». Мета — зібрати 330 млн грн на зв’язок та рухомі командні пункти для протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ. Обладнання допоможе захисникам неба завжди бути на зв’язку та ще швидше реагувати на ворожі атаки. 

За зібрані у рамках проєкту кошти придбаємо:

Рюкзаки мобільної вогневої групи:  легкі й водночас функціональні, адже містять  усі необхідні види зв’язку;

Переносні командні пункти: робоче місце-трансформер для захисників неба, що розміщується у кейсі вагою 60 кг;

Комплексні апаратні зв’язку: буде супроводжувати протиповітряні ракетні комплекси, укомплектована необхідним телекомунікаційним обладнанням та має комфортні робочі місця для військових;

Рухомі командні пункти: прохідні вантажівки, що дають можливість командувати військами під час руху; універсальні місця роботи й відпочинку для захисників.

«Ми скоротимо час від виявлення цілі до її знищення з хвилин до секунд, — говорить директор Фонду «Повернись живим» Тарас Чмут. — Покращимо протиракетну, протиповітряну оборону від крилатих, балістичних ракет, безпілотників типу «Шахедів». Підвищимо ймовірність їх знищення за рахунок більшого часу на реакцію, надійного зв’язку і управління військами. Дамо кращу швидкість, керованість, стійкість. Фонд уперше спільно з великим бізнесом реалізовує проєкт із комлексної модернізації засобів зв’язку, управління і цілевказання для Повітряних сил. Він стосується всієї вертикалі: від безпосереднього виконавця — мобільних вогневих груп, батарей зенітних ракетних комплексів, до органів військового управління дивізіонів, полків або бригад».

Як долучитись до проєкту?

  • купуйте лімітоване пакування у відділеннях Нової пошти — 10 гривень з кожної проданої коробки та по 5 гривень з пакета та конверта для документів будуть перераховані до Фонду «Повернись живим»;
  • користуйтеся поштоматами — з кожного відправлення чи доставки Нова пошта спрямовує 10 гривень на рахунок проєкту;
  • донатьте на лендингу проєкту,  у застосунку Нової пошти чи безпосередньо у відділенні;
  • закидайте свій донат на «банку».

«Травень показав: українська ППО нині краща, аніж будь-коли, тому ворог активно працює на її виснаження. Наше з вами завдання —  допомогти захисникам неба — зробити протиповітряну оборону стійкою до атак, а ще забезпечити гарантованим та сталим зв’язком», — розповідає Вячеслав Климов, співвласник Нової пошти.

Долучайтесь до  благодійного проєкту Нової  пошти та Фонду «Повернись живим»: запакуйте свій стрес у донат! 

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ