Перейти до головного вмісту

Операція «Єдність 2: Новорічний салют»: Фонд отримав 3000 нічних FPV-дронів

Фото: Фонд «Повернись живим»

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» отримав другу партію з 3000 нічних FPV-дронів, які придбав у рамках спільного з United24 і monobank збору Операція «Єдність 2: Новорічний салют».

Загалом Фонд разом із партнерами закупили 5020 дронів-камікадзе і кумулятивних та осколково-фугасних бойових частин українського виробництва. Перша партія з 2 020 дронів із денними камерами надійшла Фонду у січні.

Ці FPV здатні летіти на відстань від 12 до 20 кілометрів і нести на собі боєприпас вагою до 4 кілограмів.

Частину дронів з обох партій «Повернись живим» уже передав у військо.

Нагадаємо, понад 226 мільйонів гривень у рамках Операції «Єдність 2: Новорічний салют» Фонд і партнери зібрали 13-15 грудня 2023 року. 

Торік у серпні під час першого спільного збору Операція «Єдність» «Повернись живим» разом з UNITED24 і monobank за три дні зібрали 235 мільйонів гривень на 10 000 FPV-дронів і боєприпаси до них.

У грудні Фонд повідомив, що передав Силам оборони усі 10 000 дронів, які придбав у рамках збору. Їх отримали 53 військові частини, зокрема підрозділи Сухопутних та Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій та Територіальної оборони, а також воїни ЦСО «А» Служби безпеки України.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ