Перейти до головного вмісту

«Повернись живим» і Тімоті Ґартон Еш передали війську дрони та нічну оптику

Тімоті Ґартон Еш передав дрони та нічну оптику комбату Андрію Підлісному. Фото: «Повернись живим»

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» та британський історик, професор європейських студій в Оксфордському університеті Тімоті Ґартон Еш передали бійцям 409 окремого стрілецького батальйону 22-ї окремої механізованої бригади обладнання загальною вартістю 2 751 943 гривні.

Військові отримали: 4 квадрокоптера DJI Mavic 3T, 10 тепловізійних монокулярів, 10 монокулярів нічного бачення та кріплення для ПНБ, а також 4 монокуляри Minox.

На початку травня Тімоті Ґартон Еш задонатив «Повернись живим» 50 тисяч канадських доларів, або 1 437 832,72 грн. Професор перерахував на допомогу українському війську власну премію як переможця Lionel Gelber Prize 2024.

«Я не можу уявити собі кращого застосування премії, отриманої за книгу про новітню європейську історію, ніж пожертвувати її на оснащення Збройних сил України для перемоги. Адже на кону у цій війні стоїть не що інше, як майбутнє Європи», — говорить Тімоті Ґартон Еш.

Професор Тімоті Ґартон Еш приїхав в Україну з презентацією українського видання його книги «Рідні землі. Історія Європи через особисте сприйняття» виданої у Харкові видавництвом Vivat. У ній автор розкриває історичний шлях європейського континенту від завершення Другої світової війни до повномасштабного вторгнення в Україну та сьогодення. Пише про передумови, наслідки війни для всієї Європи, вказує на давність планів Путіна відродити імперію. 

За цю працю автор став лауреатом премії Lionel Gelber Prize 2024, літературної нагороди за найкращу у світі нон-фікшн книгу англійською мовою на тему міжнародних відносин.

Тімоті Ґартон Еш не вперше перебуває з візитом в Україні. Зокрема, у грудні 2022-го та торік у лютому він читав лекції в Українському католицькому університеті та Києво-Могилянській академії.

Тімоті Ґартон Еш є також автором 10 інших книг про сучасну історію Європи і багатьох статей про сучасну Україну.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ