Перейти до головного вмісту

Сапери отримали допомогу від JYSK та «Повернись живим»

Фото: Анатолій Гаєвський, Фонд «Повернись живим»

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» разом з JYSK передали батальйону гуманітарного розмінування ЗСУ інженерне майно вартістю 7,5 мільйонів гривень.

Цю суму JYSK акумулював під час новорічних свят. 10 гривень з продажу кожного різдвяного гнома компанія перераховувала на оснащення саперів. Благодійна акція тривала у магазинах мережі в листопаді-грудні 2023 року.

Розміновувати наші землі від російських мін та боєприпасів новоствореному інженерному підрозділу тепер допомагатимуть, зокрема:

  • набори демінера;
  • сумки сапера;
  • підривні машинки;
  • планшети зі спеціальним програмним забезпеченням;
  • коптери (для оцінки ситуації з повітря).

«Зараз замінованими залишаються близько 30% території України, включаючи акваторії морів. Наша країна першою та єдиною у світі самотужки починає процес гуманітарного розмінування під час активних бойових дій», ⁣— йдеться у повідомленні «Повернись живим» у Фейсбуці.⁣⁣

Нагадаємо, у рамках проєкту «Нам тут жити» Фонд і Київстар збирають 175 мільйонів гривень на забезпечення транспортом і необхідним обладнанням 146 інженерно-саперних груп Сил підтримки ЗСУ, щоб пришвидшити розмінування країни й убезпечити захисників, які ним займаються.

Загалом у рамках ініціативи допомогу отримали вже 106 інженерно-саперних груп.   

Наразі на проєкт зібрано майже 172 млн грн.