Перейти до головного вмісту

Ми повністю закрили потребу навідників Армійської авіації в автівках та дронах

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» реалізував унікальний проєкт, на 100% закривши потребу авіаційних навідників в автівках та квадрокоптерах.

Загальна вартість сягнула 47 115 341 грн. На ці кошти війську передали 40 нових пікапів за 38 479 400 грн — 35 Peugeot Landtrek і 5 Mitsubishi L200. Також — 40 квадрокоптерів Autel EVO II різних модифікацій за 8 635 941 грн.

Результативність роботи армійської авіації залежить від правильного цілевказання. Завдання авіаційних навідників — оперативно виявити цілі та передати координати окупантів, їхньої бойової техніки, складів і арсеналів для ураження вогневими засобами. Це не лише ударні вертольоти, а й артилерія та штурмові літаки.

«У будь-якій війні головне — це управління. А управління нижчої ланки в Армійській авіації — це наші передові авіаційні навідники. Сьогодні вони набули спроможностей, як у мобільності та оперативності, так і в ефективності спостереження», — каже бригадний генерал, начальник Армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ Максим Саміленко.

А директор «Повернись живим» Тарас Чмут додає: «Сорок повнопривідних нових пікапів для авіаційних навідників будуть наводити наші бойові ударні вертольоти. Вони будуть евакуйовувати людей і виконуватимуть безліч інших завдань для підвищення ефективності роботи Армійської авіації».

Нагадаємо, що «Повернись живим» зібрав понад 5 000 000 000 грн на допомогу Силам оборони України від благодійників із 24 лютого 2022 року. На ці кошти, зокрема, для війська придбали 514 автівок і 11 броньовиків.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ