Перейти до головного вмісту

Війна вимагає зброї: «Повернись живим» придбав для ЗСУ 1460 кулеметів

Розпакований кулемет у коробці на фоні вантажівки з рештою кулеметів

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» придбав для війська 1460 кулеметів калібру 7,62-мм іноземного виробництва. Вартість партії становить €6 570 000.

Кулемети вже передали до Збройних сил України, на найкритичніші напрямки фронту. Їх отримала 21 бойова бригада — 12 механізованих та мотопіхотних, 6 десантно-штурмових, танкова, гірсько-штурмова та єгерська, а також 9 частин резерву.

«Війна вимагає зброї. І ми купуємо її. 1460 кулеметів, придбаних Фондом в одній із європейських країн, вже працюють на передовій, — говорить директор «Повернись живим» Тарас Чмут. — 6,57 мільйона євро, або понад 260 мільйонів гривень — це тисячі донатів, котрі нам довірили громадяни, бізнеси та організації. І ці системні пожертви дають Фонду змогу й надалі забезпечувати військо зброєю, якої воно потребує як в обороні, так і в наступі».

Фонд «Повернись живим» торік став першою благодійною організацією в історії України, яка отримала дозвіл на закупівлю за кордоном товарів подвійного та військового призначення, включно з летальним озброєнням. Першим в Україні придбав безпілотний авіаційний комплекс Bayraktar TB2. Восени передав 11 бронемашин морпіхам, які обороняли Маріуполь.

У березні цьогоріч Фонд завершив збір 333 мільйонів гривень на проєкт «ДОВГІ РУКи ТрО», щоб забезпечити 31 бригаду Сил територіальної оборони розвідувально-ударними комплексами з мінометами калібру 120 мм — усього їх передадуть 186.

Крім того, зараз триває збір «Повернись живим» і компанії ОККО 400 мільйонів гривень на міномети, крупнокаліберні кулемети та автоматичні гранатомети для Тероборони.

Творимо історію разом! ПІДТРИМАйТе БФ “ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ”

ПІДТРИМАТИ